2014. június 11., szerda

június 11.

"Ha tényleg beteg, sok pénzt kaphat a NAV-tól" ezen a címen akadt meg a szemem, majd verte ki a biztosítékot nálam
A teljes cikk ITT olvasható )

Ha tényleg beteg(?), sok pénzt kaphat... (VISSZA - ez nekik nem fért bele a címbe...) ...a NAV-tól
(hát nem édesek?)
Ha meg nem annyira beteg, hogy "tényleg", csak úgy ímmel-ámmal, megjátszósan, akkor ne akarjon semmit! Most én vagyok ennyire agyalágyult (akkor be kell tudni a melegnek), vagy mire véljem ezt a címet? Mi az, hogy ha tényleg beteg? Hány helyen kell igazolnia egy beteg embernek, hogy nincs meg a fél lába, vagy a fél tüdeje, netán azt, hogy nem lát(?) tesztelik majd úgy, hogy megdobálják, és ha "tényleg" nem védi ki, akkor valóban vak? Az a maradék eszem is megáll, de komolyan! Akik ezeket a remek dolgokat kitalálják nagy jó dolgukban...
(Nem szoktam senkinek rosszat kívánni, még annak sem, akik átvertek, vagy kihasználtak!)
...de ezeket úgy megnézném, nem sokáig, csak 1 éven keresztül, egy reality show-ban, ahol megmutatják miként kell élnie egy fogyatékosnak, vagy egy fogyatékos gyereket nevelő családnak abból, amit kap!

Naná, hogy nekünk nem... meg is lepődtem volna...
"Beteg gyerekre nem jár

Felmerülhet, hogy a személyi kedvezményt a szülő a betegségben szenvedő gyermekére tekintettel is igénybe veheti-e. A rossz hír az, hogy az szja-törvény értelmében kizárólag a betegségben szenvedő magánszemélynek van lehetősége érvényesíteni a kedvezményt. Feltéve, hogy rendelkezik a szakorvos által kiállított érvényes igazolással, illetve van összevont adóalapba tartozó jövedelme - közli a NAV a honlapján.

Amennyiben a gyermek nem rendelkezik adóköteles jövedelemmel, akkor a kedvezmény érvényesítésére nincs lehetőség. Gyermek helyett pedig a szülő nem jogosult a kedvezmény figyelembevételére."

Ezt hívják úgy, hogy nesze semmi, fogd meg jól! Aki annyira "tényleg beteg" azt nem veszik fel sehova, így nincs olyan mértékű jövedelme sem ... de lehet, hogy én tévedek ...

Nincsenek megjegyzések: